voorpagina Telegraaf 23 november 1987

erg leuk die berichten in de krant, en ja, zij moeten het ook doen met de informatie die zij krijgen. artikel 140, het medewerken aan een rechtspersoon die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven. Je zou er bijna bang van worden. gewoon een kapstokartikel die de overheid machtigt om alles te doen wat zij leuk vinden. (een licence to kill)

Piraterij, het uitzenden van muziek, informatie en het spelen van spelletjes op de zondag. Precies wat de vele luisteraars graag wilde horen of meemaken.
Maar ja, dan wordt je te populair en moet je verdwijnen.
op zich is het niet zo erg als je moet voldoen aan bepaalde regels, maar dan moet dat wel kunnen. In Nederland is dat kennelijk onmogelijk tenzij je een enorme tiet met geld bezit. frequenties (stukjes Ether) wie is hier nu eigenaar van? De staat? nou, hou dan ook de regen tegen die uit de lucht valt als ik naar buiten wil. Of moeten we voor die regen ook betalen als de tuin nat wordt?
Nee, die kleine deeltjes frequentiespectrum worden tegen opbod geveild voor ettelijke miljoenen. Wie geld heeft maakt een kans en de rest die mag niets.
Vreemd dat mensen soms dingen doen die niet helemaal correct zijn. Althans, dat is wat het ministerie EZ hier van vind.

Gelukkig staat er in het bericht dat de PTTer er slechts van wordt verdacht wijzigingen in telefooncentrales te hebben aangebracht. anders zou die PTTer er misschien wel heel anders over hebben gedacht.
vooralsnog heeft de PTT er zelf ruim 18 maanden over gedaan om er achter te komen dat deze uitspraak niet juist was. Na een doorbetaalde schorsing van bijna twee jaar heeft hij nog zo’n 24 jaar voor dit bedrijf mogen werken.
Een klein stukje uitleg over techniek en PTT (tegenwoordig KPN)

Om uit te zenden heb je een zender en een mast nodig (sperwerlaan 19)
om geluid te produceren een studio (het meest kostbare deel van een radiostation) om nou te voorkomen dat bij elke inval de studio ook in beslag werd genomen bevond de studio van radiopiraten vaak op enkele kilometers afstand. met een klein zendertje op een moeilijker uit te peilen frequentie werd het geluid vanaf de studio naar het zenderpand gestuurd. Ik zal nu niet te ver op deze techniek ingaan.

Omdat de RCD (radio controle dienst) steeds slimmer werd moesten wij ons aanpassen. Gelukkig hadden wij de kennis in huis om het anders te doen. een telefoonlijn zonder nummer (vaste verbinding) is prima geschikt om audio over te vervoeren. een telefooncentrale heeft daar in feite dus niets mee van doen.
Zoals vaak het geval hebben ze de klok wel horen luiden maar wisten ze nog niet waar de klepel hing. En de vaste verbinding (drie stuks) zijn gewoon netjes door PTT (mijn collega’s) aangelegd. Misschien wel leuk om te weten dat PTT indertijd ook de opsporingsdienst was. Zo hebben zij zichzelf dus 1,5 jaar voor de gek gehouden en er zelfs drie jaar over gedaan om er achter te komen wat er nu werkelijk aan de hand was. Voor de verbindingen is tot aan de dag van de laatste uitzending keurig Fl 165,00 per maand betaalt. Niets illegaals dus hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *